Selecteer een pagina

Cultuurnacht Breda

De schemer is al enige tijd overgegaan naar een diepere kleur zwart. Waar vele anderen de warmte en vertrouwde geborgenheid zoeken van hun eigen plek, gaat de wolf op onderzoek uit. Hij struint de straten af, opzoek naar avontuur, onverwachte ontmoetingen en bijzondere plekken. Hij ziet zaken, maakt dingen mee en ontmoet mede-avonturiers die overdag veelal verborgen blijven. Hiermee wordt het Bredaase publiek uitgedaagd de Cultuurnacht te bezoeken, want “Het avontuur lonkt”.

Femke ontwikkelt de algehele visie en de strategie voor de Cultuurnacht Breda. Zij onderhoudt de contacten met alle deelnemers en is actief bezig met draagvlak en kwaliteitsverbetering van de Cultuurnacht Breda. De marketingcommunicatie strategie, het aansturen van het projectteam en budgetbewaking vallen onder ook binnen haar takenpakket.

Stephan is als hoofd-productie verantwoordelijk voor inrichting en aankleding van de routes van de Cultuurnacht, ticketing, publiekstromen en veiligheid.

Resultaat:

Sinds de Cultuurnacht 2014 voeren De Romeinen directie over de Cultuurnacht Breda. De betalende bezoekersaantallen van de Cultuurnacht Breda zijn gegroeid van 2.500 in 2013 naar 5.700 in 2015. Het is de ambitie om de publieksaantallen te laten groeien naar 8.000 betalende bezoekers in 2020.

Opdrachtgever:
Stichting Breda Cultureel

Opdracht:
De Cultuurnacht Breda wil een brede doelgroep laten zien hoe cultuur bijdraagt aan een plezierig & uitdagend leefklimaat

Projectomschrijving:
De Cultuurnacht Breda heeft als doel om zowel nieuw bezoek als retentie te bewerkstelligen voor de culturele instellingen en –deelnemers. De Cultuurnacht daagt het Bredase publiek uit de Cultuurnacht te bezoeken en de culturele instellingen om hun pareltjes deze avond te laten schijnen.