Selecteer een pagina

Opening Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Op woensdag 12 november 2014 is het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Eindhoven in gebruik genomen in bijzijn van een internationaal gezelschap van genodigden, waaronder prinses Laurentien, en pers. Het fietspad is geïnspireerd op het werk en leven van de  wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh.

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad bevat speciaal ontwikkelde technologie, waarmee met fonkelende steentjes de beleving is gecreëerd van een sterrennacht. De ontwikkeling en realisatie van het pad was in handen van Heijmans, naar een ontwerp van Daan Roosegaarde. De opening werd verzorgd door De Romeinen.

De ontvangst van de genodigden vond plaats in de Opwettense Watermolen aan de rand van Nuenen. Het is een historische locatie die ook door Vincent van Gogh werd afgebeeld op een van zijn schilderijen. Het fietspad ligt op zo’n 500 meter afstand van de watermolen en is open voor publiek.

De grootste creatieve uitdaging lag in het onzichtbaar maken van het fietspad, zodat bij de openingshandeling de lichtgevende afbeelding in het fietspad ineens zichtbaar werd. Hiervoor hebben De Romeinen bedacht het fietspad in het licht te zetten, waardoor de afbeelding wegviel. Met een druk op de knop gingen alle lichten uit en werd het bijzondere werk van Van Gogh en Daan Roosegaarde ineens zichtbaar.

Concept en uitvoering van het de opening lag bij Stephan.

 

Opdrachtgever:
Van GoghBrabant

Opdracht:
Bedenk een innovatieve manier om het Van Gogh-Roosegaarde fietspad te openen dat recht doet aan het bijzondere werk van zowel de kunstenaars Van Gogh als Daan Roosegaarde en interessant is voor (inter)nationale pers.

Projectomschrijving:
Opening van een fietspad in de publieke ruimte met bijzondere gasten zoals prinses Laurentien en internationale en nationale pers.