Selecteer een pagina

Liberation Route Europe | Brabant

Nadat Femke een proectplan opstelde waaruit het draagvlak bleek en zij voldoende financiële middelen waren binnen gehaald (bij overheden en fondsen), kon Femke starten met de uitrol van de Liberation Route Europe. Eerst in Oost-Brabant, twee jaar later in het midden en westen van Brabant. Binnen het concept zijn hoorspelen geproduceerd en communicatiemiddelen ontwikkeld.

Nieuw aan het concept zijn zelf-energie-opwekkende zuilen toegevoegd, waarmee de hoorspelen afgespeeld worden en een interactieve game voor scholieren en leerlingen vanaf groep 6 t/m de 5de Havo/VWO klas. Tevens is veel energie gestoken in het verkrijgen van draagvlak bij andere toeristische partners. De oplevering van de route werd onder andere bezocht door de ambassadeur van Canada en de CdK van Zeeland en de CdK van Brabant.

Resultaat:

Een inhoudelijke sterke route die ook aantrekkelijk is gemaakt voor gezinnen met (jongere) kinderen. Het heeft geresulteerd in verschillende vormen van free publicity onder andere op radio 1 (tweemaal) en veel aandacht in de regionale pers. Daarnaast zijn de communicatiemiddelen heel populair bij de verschillende toeristische partners, van VVV’s tot de ondernemers die speciale LRE-arrangementen hebben ontwikkeld.

Opdrachtgever:
VisitBrabant

Opdracht:
De opdracht bestond uit het opstellen van een projectplan om de haalbaarheid van de LRE vast te stellen om vervolgens de benodigde financiële middelen hiervoor te kunnen aanvragen. Met als positief resultaat binnen het bestaande concept de LRE te realiseren en een verbetering van de communicatiemarketing uit te voeren.

Projectomschrijving:
De Liberation Route Europe | Brabant is een route die de verhalen vertelt van de bevrijding in Brabant op een laagdrempelige manier op de locaties waar de gebeurtenis zich ook heeft afgespeeld.